Renovatie en onderhoud

Renovatie

In opdracht van meerdere regionale corporaties, VVE’s, onderwijs- en zorginstellingen voeren we grootschalige renovaties en verduurzamingen uit. Het gaat dan vaak om projecten waar bijvoorbeeld de badkamer of keuken vernieuwd moet worden. Of waar dak- of gevelisolatie aangebracht moet worden. Door het grote aantallen woningen en de diversiteit ervan, is een superstrakke organisatie vereist. Maar het vraagt ook om vakkundigheid en flexibiliteit van de medewerkers, want renovaties worden vaak uitgevoerd terwijl de huurders er wonen. Er moet dus snel en netjes gewerkt worden met zo min mogelijk overlast.

Onderhoud

Dagelijks onderhoud of reparatieverzoek is onderhoud op verzoek van de huurder. Het heet ook wel klachtenonderhoud. De huurder dient online een reparatieverzoek in. Deze voeren we vervolgens in opdracht van de corporatie, zo snel mogelijk uit.

Planmatig onderhoud; hierbij gaat het om periodiek onderhoud aan (meestal) de buitenkant van de woning. Om de conditie van oudere woningen te bepalen vinden er jaarlijks inspecties plaats. Op basis daarvan wordt er bepaald of er onderhoud nodig is. Planmatig onderhoud wordt vaak geclusterd en uitgevoerd op meerdere woningen tegelijk in een woonwijk.

Mutatieonderhoud; dit is onderhoud in een leeggekomen huurwoning, voordat de nieuwe huurder er intrekt. Het kan gaan om het schilderen van wanden/ plafond, het stuken van muren, het verwijderen van tussenmuren, het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer.

“De uitvoering van het onderhoud was gestructureerd en goed georganiseerd.”

Onze expertise

  • Energetische verbetering
  • Dagelijks onderhoud
  • Planmatig onderhoud
  • Mutatieonderhoud

Onderhoud zonder overlast

Bij onderhoud en renovatie moet je degelijk werk leveren waardoor de woning weer jaren mee kan. Maar het moet ook snel gebeuren met zo min mogelijk overlast voor de bewoners. Wij zetten hiervoor onderhoudsteams in die volledig op elkaar zijn ingespeeld. Onze werkvoorbereiders zorgen dat alles perfect geregeld is.

Uitgevoerd door allrounders

Het voordeel van bekwaam allround-personeel is dat je bij onderhoud sneller kunt werken met minder mensen. De medewerker is flexibeler omdat hij meerdere werkzaamheden zelf uitvoert. Dit vermindert overlast en is dus prettiger voor de bewoners.

Onze belangrijkste aandachtspunten bij onderhoud?

  • Gestructureerde planning en organisatie van mensen en materialen;
  • Helder en regelmatig communiceren met de bewoners; vooraf, tijdens en na het onderhoud;
  • Veilig en netjes werken met respect en aandacht voor de bewoners;
  • Flexibiliteit tonen op het moment dat er zaken anders gaan dan voorzien.