Dakrenovatie 76 woningen

Bij dit project, in een typisch gezellig jaren 30 arbeiderswijk, zijn de oude dakpannen verwijderd en zijn de daken voorzien van geïsoleerde dakplaten met een Rc-waarde van 6,0 m2K/W en daarna voorzien van nieuwe dakpannen. Bijna alle schoorstenen zijn verwijderd en de platte daken van alle uitbouwen zijn voorzien van isolatie en nieuwe dakbedekking.

Logistiek was dit project een uitdaging i.v.m. de smalle straten i.c.m. met parkeren, het plaatsen van steigers en de opslag van materialen en containers waarbij de veiligheid voor personeel, bewoners en verkeer voorop stond.

De bewoners zijn tijdens de werkzaamheden in de woningen blijven wonen en hebben hier weinig tot geen overlast van ondervonden.

Verder zijn in deze wijk in ongeveer de helft van de woningen de keukens (ouder dan 7 jaar) vervangen. Alle woningen hebben een onderhouds-/schilderbeurt aan de buitenzijde gehad en daarnaast is de beglazing en de voordeuren vervangen. Tevens is het asbest wat we tegen zijn gekomen gesaneerd.

Het project is in bouwteam samen met onze bouwpartners binnen de vooraf opgestelde planning opgeleverd. Dit alles in prettige communicatie en medewerking met de bewoners.

  • Opdrachtgever:SWZ Woningcorporatie
  • Plaats:Zwolle