Renovatie Wijk Assendorp

Renovatie 99 sociale huurwoningen Zwolle

Grootschalige vernieuwbouw

Renoveren tijdens bewoning is een specialisme. Het werk moeten gedaan worden, op tijd en op afspraak, en daarnaast moet je rekening houden met de bewoners. Een niet te onderschatten aspect dat we ’sociaal vakmanschap’ noemen. Bij woningen die ingrijpend gerenoveerd worden, kan dat best een uitdaging zijn maar wel één die we graag aangaan!

Verlengstuk van de corporatie

Om het renovatieproces zo vloeiend mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om je als aannemer op te stellen als verlengstuk van de corporatie. Voor de bewoners schept dit duidelijkheid, voor de corporatie werkt dit uitermate prettig. Voor ons als aannemer is het eigenlijk vanzelfsprekend. In het hele proces van opname tot oplevering nemen we onze verantwoordelijkheid en acteren we als een ‘zelfstandige afdeling’ van de corporatie.

Bij planmatig onderhoud en energetische renovatie ontzorgen wij onze opdrachtgevers van A tot Z. Tezamen met de huurdersbegeleiders, de bouw ketenpartners en met het energieteam zorgen we voor:

  • de inventarisatie;
  • de koude en warme opname;
  • de huurdersbegeleiding;
  • aanvragen van de benodigde vergunningen;communicatie en informatie van huurders en omgeving;
  • en overige aanverwante activiteiten.

Kleine gestes

Het succes zit vaak in de details. Zo is het voor ons vanzelfsprekend dat we de bewoners helpen met het verplaatsen van bijvoorbeeld de wasmachine of koelkast. We bieden beschermingsmiddelen aan zodat ze waardevolle spullen kunnen afdekken tegen stof. En uiteraard wordt de woning netjes en schoon achtergelaten, tenslotte zijn wij te gast bij de huurder.

Energetische en cosmetische verbeteringen

Het project in Zwolle was een planmatige renovatie van 147 huizen in bewoonde situatie. Het ging om zowel energetische als cosmetische verbeteringen. Zoals het extra isoleren van de uitwendige schil, glas vervanging, buiten schilderwerk, keukenvervangingen, plaatsen van PV-panelen en bijkomstig, dagelijks onderhoud. De woningen zonder PV-panelen zijn na de renovatie verbeterd tot (minimaal) energielabel B. Mét toepassing van PV-panelen is er een label A+ gerealiseerd.

  • Opdrachtgever:Woningcorporatie SWZ
  • Project:Renovatie 99 sociale huurwoningen
  • Plaats:Zwolle
  • Architect:19 het atelier