Woonzorglocatie Angeli Custodes

We zullen jullie missen

Als je dát hoort na twee jaar verbouwen, dan weet je dat je iets goed gedaan hebt.

De opdrachtgever Vechtdal Wonen en de bewoners van het voormalige kloosterziekenhuis Angeli Custodes zijn blij met het resultaat. Bij deze grootschalige renovatie zijn o.a. twee kleine appartementen samengevoegd tot één ruim appartement met eigen voorzieningen. Dus meer ruimte voor de bewoners én meer privacy door de eigen badkamer en keuken.

Een project dat alleen kan slagen met een superstrakke planning, heldere communicatie en flexibiliteit in de uitvoering.

Design & Build

De opdracht was een Design & Build uitvraag. Op basis van het ‘Programma van Eisen’ heeft bouwbedrijf Gebr. Meijer een plan ontwikkeld. Het project moest uitgevoerd worden in bewoonde situatie. Dit betekent secuur plannen, gefaseerd uitvoeren, veel en tijdig communiceren en rekening houden met de verhuisbewegingen van de bewoners.

Er is gebouwd met respect voor het monument. De identiteit en vormgeving zijn overal gewaarborgd. Een verborgen ‘juweeltje’, een honderd jaar oude tegelvloer, is onder het tapijt ontdekt en weer zichtbaar gemaakt, evenals een oude schuifpui die decennialang verborgen zat achter een kast.

Eerbied voor de rust

Zo’n ingrijpende verbouwing vraagt om goede facilitaire (nood-)voorzieningen. Het leven van de bewoners - en het werk van de zorgverleners moet gewoon door kunnen gaan. Om die reden is er gezorgd voor een goede droogloop - maar bijvoorbeeld ook voor een mobiele kapsalon en aanpassingen voor de maaltijdbereidingen. Vanzelfsprekend werd de rust gerespecteerd. Geluidsoverlast werd zoveel mogelijk beperkt. Tijdens de dagelijkse kerkdienst was het altijd stil.

De ‘huisbouwer’ van vroeger uit

Sinds tientallen jaren is Gebr. Meijer de ‘huisaannemer’ van Angeli Custodes. In 1992 heeft Meijer nieuwe appartementen gerealiseerd, welke in 2020 weer zijn aangepast aan de huidige eisen en wensen van de huurder ZGR.

  • Opdrachtgever:Vechtdal Wonen
  • Plaats:Raalte
  • Uitvoering:Design & Build