Supermarkt met 28 appartementen

Wonen voert de boventoon

Op een prominente stedebouwkundige plek bij de toegang tot de wijk ‘Molenbeek’ in Nunspeet is, als “poortgebouw” en landschappelijk herkenningspunt, een supermarkt met daarboven 28 appartementen gerealiseerd.

Uitgangspunt voor het ontwerp was het realiseren van een woongebouw met op de begane grond een winkelfunctie, anders gezegd de functie wonen voert qua uitstraling de boventoon. Om aan te sluiten bij de kleinschaligheid van de aangrenzende woonwijk is een grote mate van gevarieerdheid in de gevels aangebracht met terugliggende en vooruitspringende geveldelen, uitgevoerd in verschillende materialen en kleuren. De toevoeging van balkons draagt bij aan de uitstraling van een woongebouw.

Verder zijn de gerealiseerde appartementen ruimschoots voorzien van royale glaspartijen wat de woonuitstraling bevorderd en de appartementen van binnen licht en ruim aan laat voelen. Door de entree van de winkel en de hoofdentree van de appartementen gescheiden van elkaar elk aan een kopse zijde van de nieuwbouw te projecteren wordt het woongevoel van de bewoners versterkt.

  • Opdrachtgever:REWO Holding BV
  • Plaats:Nunspeet
  • Architect:Slaa + van Asselt architecten BNA