Nieuwbouw bedrijfshal en kantoor

Productie deels binnen

Voor Van de Berg Beton vervingen we twee bestaande hallen door een nieuwe, grotere hal met een oppervlakte van circa 3000 vierkante meter. Dit bood de mogelijkheid om een deel van de productie, met name van de kelders, van buiten naar binnen te verplaatsen. Hierdoor was de planning niet langer afhankelijk van de weersomstandigheden.

Constructieve en logistieke uitdaging

De nieuwe hal werd deels tegen en over de bestaande betoncentrale gebouwd en de betoncentrale bleef tijdens de uitvoering in bedrijf. Dit vereiste de nodige constructieve als logistieke expertise. De nieuwe hal is geheel uitgerust met vloerverwarming voor een optimaal werkklimaat. Het fundament van de hal rust op 120 prefab heipalen met een gemiddelde lengte van 10 meter: een solide basis voor het gebouw.

Kantoor met kelder

Het nieuwe kantoorgebouw is opgebouwd uit drie bouwlagen: een kelder die zich bevindt tot ongeveer 1,2 meter boven het maaiveld, begane grond en eerste verdieping. De kelder is gefundeerd op 250 mm schuimbeton om opdrijven te voorkomen. Voor de constructie zijn dragende wanden, de voorgevel, het trappenhuis en de trappen vervaardigd uit prefab betonelementen die door Van de Berg Beton zelf zijn geproduceerd. De gevelbekleding van de achter- en zijgevels bestaat uit vooraf op maat gezaagd plaatmateriaal van Steni. Het dak is voorzien van een grote aluminium lichtstraat, die zorgt voor een overvloed aan natuurlijk licht in het gebouw.

  • Opdrachtgever:Radix Exploitatiemaatschappij B.V.
  • Plaats:Raalte
  • Architect / ontwerp:Archicomfort Ontwerp & Bouwbegeleiding