Jumbo E-fulfilment Center

Transformatie

Met de komst van de thuisbezorgdienst van supermarkten hebben ook de EFC’s, de E-Fulfilment Centers, een spurt genomen. Het grote Schuitemapand in Raalte, eigendom van het Jumboconcern, moest omgebouwd worden van conventioneel distributiecentrum naar een EFC, conform de Jumbovoorschriften.

Ja hallo…

Start in januari, oplevering in mei, operationeel in juni. Zes maanden voor een complete transformatie. Menig bouwer zou gereageerd hebben met ... ‘ja, hallo!’. Meijer heeft de uitdaging aangenomen en met lokale en regionale partners de opdracht succesvol uitgevoerd. Een race tegen de klok, waarbij uitvoering en engineering gelijk opliepen. Dus elke dag de status bepalen, plannen, bijstellen en weer verder. Improviseren en inventief zijn, zonder in te boeten op kwaliteit.

Een metamorfose

Vanaf de buitenkant is de transformatie nauwelijks te zien, behoudens een 50 meter lange corridor tussen 2 locaties. In het pand zijn er diverse onderdelen gerealiseerd zoals nieuwe kantoren, kantine, kleedruimten, douches, sanitaire voorzieningen, stellingen, koel- en vriesruimtes, bewijzering, toegangsbeveiliging en alle faciliteiten voor de ruim 500 medewerkers die er orderpicken. Het totale terrein, met een oppervlakte van bijna 50.000 m2, is opnieuw ingericht en aangepast aan de nieuwe logistieke routes.

  • Opdrachtgever:Jumbo
  • Project:Jumbo E-fulfilment center Raalte