Bakkerij Jorink

Smaakvolle renovatie

Bakkerij Jorink is een begrip in Raalte. Een markant familiebedrijf dat al bijna 150 jaar gevestigd is op de kruising van de Kerkstraat, Varkensmarkt en Marktstraat. Trouw aan de locatie, trouw aan haar klanten en trouw aan haar partners. Zoals Gebr. Meijer. De vaste aannemer die de laatste decennia meerdere verbouwingen gedaan heeft.

De laatste opdracht was een cosmetische en functionele renovatie.

Weer één geheel

Als je veel verbouwt, uitbouwt en bijbouwt, kan er ‘versnippering’ ontstaan. Dan is het goed om middels een renovatie, weer eenheid te krijgen. Even kritisch kijken naar de inrichting, de functionaliteit en de uitstraling.

Dat is gebeurd en Jorink heeft gekozen voor een in- en uitpandige renovatie; een geveltransformatie met nieuwe entree, plus een nieuwe indeling voor de winkel, de ijssalon en de lunchroom. Hierbij zijn de vloer, het plafond en het interieur volledig aangepakt.

Een uitdaging

Zo’n klus kost tijd. En tijd was dan ook de grote uitdaging. Om zo min mogelijk omzet te verliezen zou de renovatie maximaal 2 maanden mogen duren. Dat lukt alleen als de voorbereidingen kloppen en de afspraken met leveranciers partners duidelijk zijn. De bouwregie is leidend. Naast natuurlijk de deskundigheid en flexibiliteit van de bouwers. Binnen 8 weken na de start was de winkel weer open.

  • Opdrachtgever:Bakkerij Jorink
  • Plaats:Raalte
  • Project:Verbouw / Renovatie